4 juni 2022
15:00

IF Brommapojkarna 8

Referat: Hammarby IF FF 23 grön - IF Brommapojkarna 8

Matchen börjar ganska jämnt, men efter drygt tio spelade minuter springer Joshua på en lång boll från Noah och gör inga fel ensam mot Hammarbys målvakt. Vi har ganska bra kontroll på matchen, men några minuter innan paus kommer en snygg diagonalpassning som leder till ett fint inlägg från vår vänstersida och det är 1-1 till paus. Det är första gången som Hammarby spelar sig till en riktig farlig chans.

Efter några matcher med lite för många mål emot oss centralt i planen lade vi om lite i vårt spel och satte in en extra mittback. Det fungerade bra, men våra backar kom inte upp i banan på det sättet som vi tänkt oss i första perioden. I andra fungerade det dock mycket bättre och när Sam satte in 1-2 till oss så kändes det som att vi hade fått det att funka.

Olas sista, manande ord på väg ut på planen i tredje perioden var att stoppa deras nr 13 från att skjuta. 11-mannamålen är stora och ytorna utanför målvakternas räckvidd är stora. Och det tar ju såklart bara en minut innan just denna spelare lyckas skjuta in 2-2. Bara tio minuter senare står det 4-2 till hemmalaget och matchen känns nästan över. Sam ger sig dock inte och jobbar oss tillbaka i matchen genom ett fint reduceringsmål. Efter fint förarbete av inlånade Victor från 08-11 sätter också Joshua in sitt andra för dagen. 4-4 och fem minuter kvar. Spännande sista minuter med halvchanser åt båda hållen, men det slutar oavgjort.